Реабілітація

Що таке реабілітація і кому вона потрібна?

реабілітація, Одеса, ціна, вартість, кінезітерапія, фізіотерапія, масажЗа своєю суттю реабілітація є сукупністю заходів, спрямованих на відновлення функціональних можливостей організму людини після гострого нападу (інсульт, інфаркт), травми (ЧМТ — черепно-мозкова травма, перелом шийки стегна, хребта), хірургічної операції або хронічної патології (судинна деменція, цукровий діабет, хвороба Альцгеймера, Паркінсона, різні нейропатії, ішемічна хвороба серця, артеріальна гіпертензія та багато іншого).

Реабілітація в Одесі (найнижча ціна та максимально висока кваліфікація персоналу «R-Clinic»!) забезпечує ефективне скорочення показника інвалідності у громадян усіх вікових категорій та повертає пацієнтам самостійність у побуті, здатність до самообслуговування в аспектах гігієни.

Відновлення органічних функцій дозволяє і людям похилого віку, і дітям, і молоді, і особам середнього віку бути повноцінними членами суспільства і на доступному рівні продовжувати фізичну, когнітивну та емоційну діяльність. Так, ефективна програма реабілітації допомагає українським громадянам залишатися активними навіть у тих випадках, коли пенсіонери, інваліди, люди з особливими потребами, що досягли поважного віку, зазнають важких дисфункцій опорно-рухового апарату та негативних наслідків серцево-судинних криз.

Реабілітаційні програми в «R-Clinic» (Одеса)

Які основні заходи передбачає результативна реабілітація?

Результативне відновлення після загострення хвороби, травми та оперативного лікування передбачає комплекс заходів, спрямованих на досягнення найкращих результатів у реновації органічних функцій та покращення якості життя пацієнта. Основні заходи результативної реабілітації включають:

  • Персоніфікований підхід: розробка індивідуальної програми реабілітації, яка об’єктивно враховує особливості захворювання, фізичний та психологічний стан пацієнта, його потреби та цілі.
  • Фізична реабілітація: застосування фізичних вправ (різноманітний масаж, фізіотерапія, ЛФК — лікувальна фізкультура, гімнастика, у тому числі дихальна) та інших методів для відновлення, поліпшення опорних та рухових функцій.
  • Лікувальна гімнастика та тренування: проходження курсу спеціальних вправ для зміцнення м’язів, підвищення гнучкості та координації рухів.
  • Ерготерапія: використання спеціальних методик та вправ для відновлення та розвитку дрібної ручної моторики та навичок самообслуговування.
  • Логопедична реабілітація: застосування спеціальних занять для відновлення, поліпшення мови, слуху та комунікативних навичок, без яких неможлива соціальна адаптація.
  • Психологічна підтримка: проведення консультацій та психологічних тренінгів для допомоги пацієнту у прийнятті емоційних труднощів, що безпосередньо пов’язані із захворюванням чи травмою.
  • Соціальна реабілітація: допомога пацієнтові у поверненні до суспільного та професійного життя, в тому числі через навчання новим навичкам та адаптацію до змінених умов життя.
  • Навчання самостійності: надання пацієнту та його близьким інформації та навичок, які необхідні для самостійного догляду та обслуговування патології.
  • Медикаментозна терапія: правильне призначення лікарських препаратів для покращення стану пацієнта та зниження ризику ускладнень.
  • Контроль та оцінка результатів: постійний контроль за ефективністю реабілітації, коригування відновлювальної програми відповідно до поточних результатів.

Підкреслимо, що кожен план реабілітації розробляється індивідуально і переважно включає різні комбінації вищезазначених заходів залежно від потреб і актуальних можливостей пацієнта.

Коли потрібна реабілітація?

Реабілітація необхідна в багатьох випадках, коли людина стикається з втратою функцій або обмеженнями через різні захворювання, травми або хірургічні втручання. Ось деякі з основних ситуацій, коли може знадобитися реабілітація:

  • Після травмування: допомагає відновити функції органів після травми, такої як переломи, забиті місця, розтягнення та інші.
  • Після операції: реновація необхідна після хірургічних втручань у внутрішні органи для відновлення функцій організму та підвищення загального рівня життя.
  • Після інсульту: відновлення після інсульту допомагає відновити втрачені здібності та повернути пацієнтові самостійність.
  • При хронічних захворюваннях: ефективна реабілітація допомагає пом’якшити симптоми та обмеження, пов’язані з хронічними патологіями, такими як артрит, артроз, цукровий діабет, остеопороз, хвороба Паркінсона, Альцгеймера, судинна деменція.
  • При порушеннях рухової функції: відновлення необхідно при порушеннях рухової функції, які спричинені травмами або захворюваннями нервової системи.
  • При психічних захворюваннях: реабілітація однозначно допоможе пацієнтам із психічними захворюваннями, такими як депресія, тривожні розлади, посттравматичний стресовий розлад (ПТСР), безсоння, розлад особистості та поведінки та багато інших порушень психіки
  • При порушеннях мови та комунікації: спеціальні вправи та практики допоможуть хворим відновити та покращити слух, мовлення та відновлять комунікативні здібності, повернуть можливість розуміти оточуючих та комунікувати з ними.

Реабілітація в «R-Clinic» (Одеса) проводиться як у стаціонарних умовах, так і амбулаторно (денний стаціонар) — залежно від характеру захворювання та потреб пацієнта. Реабілітаційна програма завжди спрямована на покращення якості життя підопічного, на відновлення органічних функцій та допомогу пацієнтам у тому, щоб повернутися до нормальної повсякденності, до звичної та сприятливої життєдіяльності.

Наші контакти

Потрібна порада від наших експертів?

Запишіться на консультацію

Надішліть заявку — наші спеціалісти негайно запропонують оптимальний варіант послуг